Chinezii cu magazine în centrul Buzăului s-au ales cu dosare penale pentru vânzarea de produse contrafăcute

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au descins în centrele comerciale deținute de cetățeni chinezi în centrul Buzăului. După ce au golit magazinele de clienți au trecut la verificarea mărfii. Au fost constatate multe nereguli pentru care poliţiştii au întocmit două dosare penale şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei.

Controalele poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au vizat combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului şi comercializării de produse nealimentare specifice sărbătorilor de iarnă.

Activităţile au vizat deţinerea de mărfuri fără documente de provenienţă, comercializarea acestora fără înregistrarea veniturilor în evidenţele contabile, precum şi comerţul cu produse contrafăcute ori piratate.

În urma controalelor efectuate la două societăţi comerciale din municipiul Buzău, au fost întocmite două dosare penale.

Au fost indisponibilizate jucării, produse textile, încălţăminte şi produse de îngrijire, susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi a fost dispusă măsura complementară a suspendării activităţii societăţii comerciale până la remedierea neregulilor constatate.

Valoarea bunurilor indisponibilizate sau confiscate se ridică la peste 15.000 de lei.