Ceremonial în Afganistan și România, pentru repatrierea buzoianului Mădălin Stoica

Trupul neînsuflețit al eroului Mădălin Stoica va fi adus acasă în cursul acestei zile. Duminică noapte, pe aeroportul din Kandahar, militarii Batalionului 280 Focșani și-au luat bun rămas de la camaradul lor iar luni, 18 septembrie, la ora 11.00, este programată ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, în incinta Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni. Trupul neînsuflețit al lui Mădălin Stoica va preluat de familie și adus la Buzău.

Caporalul Mădălin Stoica, sanitar la unitatea din Bariera Ploieşti (Batalionul 47 Comunicaţii şi Informaţii Gen. Nicolae Petrescu), făcea parte din Batalionul 280 Infanterie protecţia Forţei din Focşani care îşi începuse, luna trecută, misiunea în Afganistan.

Militarul buzoian a murit la nici trei săptămâni de la începerea misiunii în Afganistan, după ce o maşină capcană a intrat în blindatul în care acesta se afla şi a explodat. În urma exploziei, alţi doi militari au fost răniţi, unul fiind în stare gravă.

Mădălin Stanciu era căsătorit şi tatăl unei fetiţe de 12 ani. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002.

Trupul neînsufleţit al caporalului Mădălin Stoica urmează să fie adus în ţară cu un avion militar. Va fi preluat apoi de familie și adus la Buzău. Ceilalţi doi români răniţi şi ei în atacul de tip kamikaze, caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma, sunt la spital, în grija medicilor.

Caporalul Mădălin Stoica a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi a fost propus pentru a primi Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler.