Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului din Beceni, prăduit de director și mai mulți angajați. Suspecții, cercetați pentru abuz și delapidare

#image_title

Directorul unui fost centru rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului, împreună cu mai mulți angajați, sunt acuzații de abuz în serviciu și delapidare. Aceștia sunt suspectați că ar fi însușit aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc din rezerva instituției, provocând un prejudiciu estimat la peste 130.000 de lei.

Polițiștii au efectuat opt percheziții inclusiv șapte la domiciliile suspecților și una la sediul unei instituții, în cadrul unei cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

Instituția vizată de anchetă este fostul centru rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului din localitatea Beceni, subordonat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Buzău.

Conform unor surse, investigația a pornit de la o sesizare făcută de reprezentanții DGASPC.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai unei instituții publice din Buzău și-ar fi însușit din gestiunea unității aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc. Valoarea prejudiciului este estimată la 132.000 de lei”, transmit reprezentanții IPJ Buzău.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au găsit și ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos. De asemenea, la domiciliul unei persoane percheziționate a fost descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor un pistol cu aer comprimat, din categoria armelor neletale care necesită autorizare, pentru care persoana în cauză nu deținea autorizație.

Cinci mandate de aducere au fost puse în aplicare pe numele a doi bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 26 și 52 de ani, toți din Buzău. Aceștia au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului din Beceni a fost închis de mai bine de doi ani, ca parte a unui proiect care vizează creșterea șanselor de integrare socială și profesională a copiilor proveniți din centrele clasice.

 

Urmărește-ne pe Google News