Celelalte Cuvinte, Survolaj și Dirty Shirt vor concerta, în weekend, la Festivalul Top T

Top T, cel mai vechi festival rock din România, sărbătoreşte în weekend cea de-a treizecea ediţie. Evenimentul va fi găzduit de AfterCity Pub & Club, complex aflat pe Șoseaua Spătarului. Timp de două zile, pe scenă buzoiană vor urca trupe tinere, dar şi veterani ai rockului. Celelalte Cuvinte, Trooper sau Dirty Shirt sunt doar câteva dintre numele cu rezonanţă ce vor concerta la Buzău.

Iubitorii rockului vor trebui să scoată din buzunar 60 de lei pe seară, dar pot opta şi pentru un abonament de 100 de lei. Există şi opţiunea Vip, un abonament de 200 de lei, în care sunt asigurate locuri speciale, accesul pentru două seri dar şi un tricou aniversar Top T.

„Dorim să adoptăm un nou concept prin care să îmbinăm concertul cu party-ul. Nu vor mai exista acele pauze între trupe iar la finalul recitalurilor vom continua cu câte o petrecere până în zori”, a declarat Florin Artene, unul dintre organizatori.

Top T a fost primul eveniment de gen care a avut o casetă înregistrată la studioul Electrecord, în 1996, şi primul festival rock transmis integral de o televiziune românească. Premierele au continuat, Top-T fiind primul eveniment transmit live pe internet.

Autorităţile locale sprijină necondiționat proiectul. Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean, cât şi cei ai municipalităţii, au declarat că vor sta alături de Top T şi în anii următori. Pentru 2017, bugetul festivalului buzoian este de aproximativ un miliard şi jumătate de lei vechi.

Lineup-ul ediţiei cu numarul 30 este unul de excepţie. Vineri, vor urca pe scenă „Am fost la munte şi mi-a plăcut”, E-AN-NA, White Walls, Taine, Trans Expres şi Dirty Shirt. Festivalul se va încheia cu concertele Survolaj, Trooper şi Celelalte Cuvinte.