Cel mai bătrân pacient cu COVID-19, confirmat la Buzău. Are 101 ani și este internat la Spitalul Județean

În ultimele 48 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 63 de cazuri noi de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 5 luni și 101 ani. Duminică a fost raportat și un deces.

DSP Buzău a anunțat, duminică, 26 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Pacienții confirmați în ultimele 24 de ore au vârste cuprinse între 10 și 90 de ani.
Numărul persoanelor confirmate pozitiv COVID-19 de la începutul pandemiei ajunge astfel la 1.556.

Duminică a fost raportat, din păcate , încă un deces în rândul pacienților cu COVID-19. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 78 de ani.

Femeia s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmată cu SARS-CoV-2, apoi transferată pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Focșani, unde a decedat.

Pacienta era cunoscută cu fibrilație atrială, insuficiență cardiacă congestivă gr III, accident vascular ischemic, bronhopneumopatie obstructivă cronică st II.

Potrivit DSP Buzău, de la începutul pandemiei 861 persoane s-au vindecat de COVID-19. Duminică, în carantină la domiciliu erau 453 persoane, iar 196 în izolare la domiciliu 196.

Conform raportării de sâmbătă, în județul Buzău au fost 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2. Cel mai vârstnic buzoian infectat este o femeie de 101 ani, internată pe secția Cardiologie a Spitalului Județean Buzău.