Cei mai mulți pensionari au solicitat bilete de tratament în stațiuni de pe litoral

Mulţi solicită, puţini primesc. Este vorba despre pensionarii buzoieni care doresc bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice, prin Casa de Pensii. În acest an, au fost înregistrate peste 7.000 de solicitări, însă doar 4.500 dintre pensionari au primit bilete de tratament. Ca în fiecare an, cele mai multe cereri au fost pentru lunile de vară iar stațiunile preferate au fost cele de pe litoral.

Peste 7.000 de solicitări pentru bilete de tratament au fost depuse la Casa de Pensii Buzău în acest an, aproximativ la fel ca anul trecut.

Până acum, au fost alocate puțin peste 4.000 de bilete, ceea ce inseamna ca aproximativ 2.500 de pensionari vor trebui să aștepte cel puțin până la anul pentru a intra în posesia unui bilet de tratament.

Ca în fiecare an, cele mai multe solicitări au fost pentru perioada estivală. La fel ca și în preferințele tinerilor, în topul staţiunilor preferate de pensionari sunt cele de pe litoral.

Anul acesta, programul de bilete de tratament în staţiuni, pentru pensionari, a avut, în total, 19 serii. Ultima dintre ele va avea plecarea în 28 noiembrie.