Cei doi profesori traficanți, reținuți pentru 24 de ore. Suspecții foloseau o metodă inspirată din filme pentru a distribui „marfa”

După audierile de marți de la sediul DIICOT Buzău, unde au fost duse pe bază de mandat peste 20 de persoane cercetate într-un dosar de droguri de risc, au fost reținuți liderii grupării pentru 24 de ore. Este vorba despre cuplul de profesori care a coordonat o rețea de achiziție și vânzare de droguri.

Zeci de procurori DIICOT, prolițiști și jandarmi din Buzău au descins marți dimineață la domiciliile a 25 de traficanți de droguri de mare risc, din regiune. Gruparea a plasat printre consumatorii din Buzău, în primele luni ale anului, cantități mari de cannabis, canabioide și droguri sintetice precum cel de tipul așa-zisului „cristal”, alternativă la metamfetamină.

Rețeaua era coordonată de un profesor de economie, în vârstă de 34 de ani, încadrat la mai multe licee din județul Buzău, și iubita acestuia, de 38 de ani, psihoterapeut la o școală specială. Aceștia cumpărau drogurile din Vrancea, Brăila și Teleorman și le redistruiau în Buzău, printr-o metodă gândită astfel încât să le garanteze anonimatul.

Practic, cei doi profesori și celelalte persoane care lucrau pentru ei nu se întâlneau niciodată cu clienții, care puteau să le fie chiar elevi. Potrivit DIICOT Buzău, cei doi cumpărau substanțele prin intermediul unei aplicații criptate unde plăteau cu criptomonede și le distribuiau apoi prin tranzacții online.

Mihai Pușcă preda economia în două licee din județ, iar iubita lui, Olivia Diallo, fosta soție a unui fotbalist francez din Liga a II-a, era psihopedagog la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău.

Cei doi profesori traficanți evitau să îi întâlnească pe cumpărătorii cărora le ofereau droguri și foloseau o metodă inspirată probabil din filme pentru a le distribui marfa. Ei lăsau substanțele interzise în locuri ferite din Buzău și, după ce cumpărătorii făceau plata online, le trimiteau acestora fotografii și coordonate GPS ale ascunzătorii.

Pentru a nu lăsa indicii, Mihai și Olivia comandau drogurile prin intermediul unor aplicații criptate, iar pentru plată efectuau tranzacții în criptomonede. Profesorii au vândut de la canabis la droguri sintetice de tipul așa-zisului „cristal”, folosit ca alternativă la metamfetamină, dar și de „designer”, canabioide. Din rețeaua lor făceau parte alte 23 de tineri, pe care polițiștii i-au adus pe rând la audieri.

Procurorii DIICOT Buzău i-au prezentat instanței pe cei doi capi ai rețelei de traficanți de droguri cu propunerea de arestare preventivă. Aceștia au primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Profesorii Mihai Pușcă și Olivia Diallo vor fi suspendați de la catedră.