Ce mai citesc buzoienii? Iată care sunt cele mai apreciate cărți motivaționale și de dezvoltare personală! 

Chiar dacă pare ciudat, fericirea se învață, iar cercetătorii și psihologii au dezvoltat studii care demonstrează acest lucru. Există mii de oameni care se bucură zilnic de ceea ce au și milioane care continuă să vadă doar neajunsurile din viața lor. 

Dacă vrei să îți schimbi jobul, să te faci remarcat din punct de vedere profesional sau să ai o viață mai bună, trebuie să lupți pentru a obține aceste lucruri. Psihologii spun că majoritatea oamenilor dezamăgiți visează cu ochii deschiși și speră la împlinire, dar nu fac nimic pentru a-și atinge scopul.

Doctori și filosofi celebri afirmă că “ești ceea ce gândești” și obții de la viață absolut orice, dacă tu crezi cu adevărat că meriți și ești capabil să reușești tot ce ți-ai propus. Așadar, fără să fii un om religios, poți înțelege următoarele cuvintele din Biblie: “Dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acesta: «Mută-te  de aici, acolo» și s-ar muta!”. Pe astfel de idei se bazează și multe dintre cărțile motivaționale și de dezvoltare personală. Așadar, crede în tine și nimic nu-ți va sta în cale! 

Top 3 cărți de dezvoltare personală care îți pot schimba viața:

 

  • Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson

 

Cu peste un milion de exemplare vandute, această carte este puțin atipică pentru o lectură din secțiunea “dezvoltare personală”, spun criticii de specialitate. Deși multă lume se așteaptă să găsească sfaturi pentru rezolvarea oricăror situații cu optimism și “o dulce nepăsare”, autorul alege să transmită alt mesaj. Cu ajutorul cercetărilor academice, Manson arată că, pentru a reuși în viață, trebuie să știi cum să treci peste obstacolele. La fel ca în box, important nu este doar să știi cum să lovești, ci și să poți să primești lovituri și să reziști. Doar așa ajungi câștigător!

 

  • Atitudinea este totul, Jeff Keller

 

În această carte, Jeff Keller explică de ce unii oameni au bani și reușesc tot ce își propun, iar alții nici nu pot visa la o viață mai bună. Autorul explică faptul că succesul este în mintea fiecăruia. Creierul nu face diferența între realitate și ceea ce îți imaginezi, prin urmare, dacă îți repeți zilnic “sunt sărac”, vei atrage și mai multă sărăcie. O astfel de lectură te va motiva și îți va da curajul să lupți pentru a-ți atinge scopul. 

 

  • Cel mai bogat om din Babilon, George S. Clason

 

Cei care au citit cartea afirmă că aceasta te va face să înțelegi problemele și stresul financiar cu care te confrunti. Mai mult de atât, lectura îți va arăta un nou mod de a-ți privi salariul și îți va explica ce măsuri să adopți pentru a scăpa de datorii și pentru a prospera. Poveștile și sfaturile autorului deslușesc principii financiare solide, care ajung, astfel, pe înțelesul tuturor. 

Chiar dacă nu ești printre cei care preferă lectura motivațională, o carte bună îți poate schimba viața!  Așadar, încearcă, nu ai nimic de pierdut!

Sursa foto: shutterstock.com