Ce bonusuri primesc medicii care se angajează la Spitalul Județean Buzău

Cea mai mare unitate sanitară din județ a scos, recent, la concurs nu mai puțin de 17 posturi de medici. Pentru absolvenții de medicină care vor opta să aleagă unul dintre posturile scoase la concurs, autoritățile judetului le vor oferi un bonus de 2.900 de lei, timp de șase luni, iar pentru cei din alte județe, se asigură și locuința de serviciu.

De ani buni, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de medici. Deficitul de medici din Spitalul Județean de Urgență Buzău ar putea fi diminuat luna viitoare, atunci când se va organiza concurs pentru ocuparea a 17 posturi de medici.

Medicii care doresc să profeseze la Buzău încă mai au la dispoziție zece zile pentru a-și depune dosarele de însriere la concurs.

Medicii care vor promova concursul de luna viitoare vor fi beneficia de stimulente financiare propuse de conducerea Consiliului Județean Buzău. Astfel, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni. Totodată, medicilor care vin din alte județe li se asigură si locuință de serviciu.

Posturile scoase la concurs sunt următoarele: medic în specialitatea Medicină internă pentru Secția Medicină internă – Compartiment Gastroenterologie, medic în specialitatea Cardiologie la Secția Cardiologie, medic nefrolog în Compartimentul Nefrologie, medic specialist ATI, Compartiment ATI – Obstetrica-Ginecologie, medic în specialitatea Recuperare, medicină fizică și balneologie la Cabinetul de Medicină fizică și balneologie din Ambulatoriul de specialitate al Spitalului, medic în specialitatea Boli infecțioase la Secția Boli infecțioase, medic neonatolog pentru Secția Neonatologie, două posturi de medic oncolog pentru Cabinetul de Oncologie medicalaă și pentru Secția Oncologie medi­cală, medic în specialitatea Boli infecțioase pentru Cabinetul de Boli infecțioase și două posturi de medic în specialitatea Medicină de urgență pentru Secția UPU-SMURD.