Ce au decis procurorii în cazul buzoianului care a bătut un bătrân în pasajul subteran din Brașov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, miercuri dimineață, schimbarea încadrării juridice a faptei reținute în sarcina celor doi tineri care au bătut un bătrân, în noaptea de 30 spre 31 martie, în pasajul Rainbow din municipiul Braşov, din „lovire sau alte violenţe” în „tentativă la omor”.

„Inculpații Ceplinsche Adrian şi Mircea Mihai Constantin l-au agresat pe Dumitru Neculai, prevăzând posibilitatea suprimării vieții acestuia, pe care nu au urmărit-o, dar au acceptat-o”, a transmis presei Adrian Aldea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi procuror șef secție urmărire penală.

Inculpații se află în stare de arest preventiv, din data de 1 aprilie. Dosarul penal a fost înregistrat iniţial la Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, iar ieri a fost declinat şi înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Braşov – Serviciul de Investigații Criminale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.