Cățelușă ciuruită de gloanțe, descoperită de tânăra care venise să-i dea mâncare

Tânăra care avea grijă, împreună cu soțul de ei, de câțiva căței abandonați pe un câmp din vecinătatea canalului energetic din Vernești a descoperit cățelușa moartă. Rănile de pe corp arată că animalul a fost împușcat.

Cazul a fost făcut public de Daniela Săndoiu, o iubitoare de animale din Cernătești. Incidentul s-a întâmplat pe un câmp din vecinătatea canalului energetic, acolo unde se adăposteau câteva cățelușe.

Animalele erau îngrijite de o familie de tineri din Buzău și urmau să fie aduse în curtea acestora.

”Această puiuță, împreună cu alți puiuți au fost aruncați pe un prund din comuna Vernești, județul Buzău. Această copilă i-a văzut întâmplător printre gunoaie și a hotărât împreună cu soțul ei să aibă grijă de ei! S-au îmbolnăvit de parvoviroza și au reușit să salveze doi. Au mers zilnic la ei, le-au făcut căsuțe care bineînțeles au fost furate dar ei nu s-au lăsat. Voiau sa le ia acasă doar că momentul trebuia amânat deoarece ei nu stau singuri din nu toată lumea accepta multe animăluțe in curte”, a scris Daniela Săndoiu.

Una dintre cățelușele îngrijite de cuplul de tineri din Buzău a fost găsită ciuruită de gloanțe.

”De 2 zile, cățelușele au dispărut. Astăzi, pe una au gasit-o ciuruită de gloanțe. Acești doi copii m-au sunat plângând. Acești doi copii sunt singurii din Buzău care au venit să mă ajute. Va implor, ajutați-ne să facem să plătească criminalul care a putut pune capăt vieții acestui suflet nevinovat și care a frânt inima celor doi copii”, a postat Daniela Săndoiu pe Facebook.

În cursul zilei de marți, iubitorii de animale au dus cățelușa moartă la Poliția Vernești pentru a depune plângere. Vor merge apoi la un medic veterinar pentru extragerea gloanțelor, care vor fi probe în cazul unei eventuale anchete. Pentru ca vinovatul să fie prins e necesar ca poliția să identifice posesorul armei la care se potrivesc gloanțele extrase din animal.