Cât va costa transportul local de la 1 martie. Vor beneficia de facilități elevii, pensionarii şi şomerii

Consilierii vor lua în discuție un proiect de hotărâre menit să aducă modificări în regulamentul de transport local. În propunere se menţionează că elevii, pensionarii şi şomerii pot circula gratuit pe o singură linie. Totodată, preţul abonamentului pe care cele trei categorii îl vor plăti pe viitor va fi de 30 de lei. Tot de la 1 martie se va scumpi şi biletul cu 50 de bani.

După câteva dezbateri publice pe tema transportul public în comun, municipalitatea a găsit mai multe soluţii prin care să ofere unele facilităţi buzoienilor care folosesc autobuzele societăţii Trans Bus.

Autoritățile au ajuns la o variantă, pe care primarul municipiului Buzău, Constantin Toma urmează să o propună aleşilor locali în şedinţa Consiliului Local Municipal. Mai exact, potrivit propunerii, elevii, pensionarii şi şomerii vor avea gratuitate pe o singură linie, iar preţul unui abonament pe toate liniile ar urma să fie redus la 30 de lei.

Măsurile sunt propuse pentru a se face tranziţia către un regulament definitiv în ceea ce priveşte cele trei categorii sociale, cu atât mai mult cu cât biletul pentru o călătorie pe Trans Bus va creşte de la 1 martie de la 1,5 lei la 2 lei.

În ceea ce îi priveşte pe locuitorii din comunele Săpoca, Mărăcineni şi Vadu Paşii care vor folosi autobuzele Trans Bus, pentru a ajunge la destinaţiile dorite, aceştia vor plăti 3 lei pentru un bilet.

Recent, în parcul auto al societăţii Trans Bus au sosit 9 autobuze, toate cu burduf, care vor fi văzute, cât de curând, pe rutele Mărăcineni, Săpoca şi Vadu Paşii.