Carmen Ichim se retrage din politică: „Am fost înșelată și mințită!”

Fostul prefect al judeţului Buzău, Carmen Ichim, și-a anunțat miercuri demisia din Pro România și retragerea definitivă din viața politică. Într-un anunț postat pe Facebook, Carmen Ichim își motivează decizia, precizând că pe plan politic a fost înșelată și mințită.

Carmen Ichim revine în funcţia de director al Gărzii de Mediu Buzău, după nerespectarea protocolului dintre PSD şi PRO România, care prevedea printre altele și numirea sa după alegerile locale, în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Buzău.

„Dragii mei buzoieni,

Aprecierea sinceră este una dintre cele mai frumoase forme de mulțumire și vreau să v-o transmit fiecăruia dintre dumneavoastră pe această cale.
Vă mărturisesc sincer că am fost impresionată de felul în care mi-ați fost alături pe toată perioada desfășurării campaniei electorale la alegerile locale cât si după. Nefiind un om politic ancorat în politica actuală, ci un om de administrație cu o experiență de peste 27 de ani în domeniu, am ales să rămân în acest sistem. Întrucât, pe plan politic am fost înșelată și mințită, am considerat că nu pot să mă amăgesc nici pe mine și nici pe cei din jurul meu și am decis că este momentul să părăsesc partidul PRO România, să mă dedic cu aceeași pasiune activității mele, în domeniul mediului, în slujba cetățeanului.
De asemenea, mulțumesc echipei și familiei pentru susținere, răbdare și implicare în toate proiectele mele și mai ales pentru faptul că au rămas lângă mine indiferent de rezultat. Voi rămâne aceeași persoană devotată oamenilor, aceeași persoană care are înțelegere și dăruire pentru semenii ei! Vă doresc multă sănătate!

Cu drag și sincere mulțumiri,
Carmen Ichim”

La momentul intrării în politică, în primăvara acestui an, Carmen Ichim mărturisea că a avut oferte și din partea PSD și PNL însă a ales Pro România, deoarece a vrut să pornească în politică într-un partid nou, cu lideri care n-au probleme cu legea.

Carmen Ichim a ocupat funcția de prefect din aprilie 2017 și până în noiembrie 2019.

Voci din toate partidele recunosc că a fost unul dintre cei mai implicați prefecți ai Buzăului din ultimii 30 de ani.

De mandatul său se leagă refacerea podului de la Mărăcineni, a Drumului Național 10 Buzău – Brașov, grav afectat de alunecările de teren, dar și alte schimbări importante care au dus la îmbunătățirea traficului rutier în județ.