Cardurile de transport gratuit pentru elevii navetiști, dezactivate după modificarea unor prevederi legislative

Elevii din UAT-urile membre ADI Buzău-Mărăcineni, care se deplasează la școală în alte localități, vor beneficia de transport gratuit, doar în perioada participării la orele de curs.

Anunțul a fost făcut miercuri de compania de transport Trans Bus, care a precizat că, după modificarea legislației în domeniul Educației, cardurile de transport gratuite folosite de elevi, nu mai sunt conforme potrivit noilor prevederi, astfel încât au fost dezactivate.

„Stimați călători, vă anunțăm că legislația educației a fost modificată, elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu și se deplasează în alte localități pentru efectuarea cursurilor școlare beneficiind de posibilitatea decontării costurilor de transport de la unitățile de învătământ doar în perioada cursurilor școlare. Astfel, cardurile de transport gratuite de care ați beneficiat nu mai sunt conforme potrivit noii legislații, așa încât au fost dezactivate. Până la începerea noului an scolar 2021-2022, veți călători cu autobuzele Transbus pe baza de legitimații de călătorie valabile, bilet sau abonament. De asemenea, după începerea noului an școlar 2021-2022, veți putea deconta contravaloarea documentelor de călătorie (legitimații, bilet, abonament) de la unitatea de învățământ la care studiați, în baza documentelor justificative emise de societatea noastră. Vă rugăm să solicitați informații suplimentare de la unitățile de învățământ unde studiați. Vă mulțumim și vă urăm vacanță plăcută!” precizează compania Trans Bus, prin întermediul unui comunicat.

Urmărește-ne pe Google News