Canalizarea municipiului Buzău, înfundată cu tone de şerveţele umede, moloz și electrocasnice uzate

Compania de Apă Buzău se confruntă cu o avalanșă de obiecte aruncate în canalizare, care mai de care mai bizare, care în final conduc la refulări în subsolurile de bloc sau chiar la formarea unor adevărați torenți pe străzile din oraș, în zilele cu precipitații abundente.

Tronsoanele din Cartierul Broșteni și zona Bulevardului Bălcescu par a fi cele mai afectate, însă intervențiile operatorilor de pe utilajele de decolmatare au loc cam în toate zonele din municipiul Buzău.

Unde se semnalează probleme au loc și descoperiri surpinzătoare.

Astfel molozul a fost găsit în zonele unde s-au efectuat lucrări de refacere a carosabilului, pe Bulevardele Industriilor și Unirii iar în canalizarea de pe strada Frăsinet au fost găsite chiar și resturi de televizoare și electrocasnice.

“Cârpele, resturile de plastic sau banalele bețișoare de urechi și șervețelele umede aruncate în canalizare ne creează mari probleme. Aceste obiecte ajung să astupe gurile de evacuare mai ales când plouă torențial iar apa ajunge să refuleze pe stradă sau în subsoluri. În ultimele luni țevile au fost înfundate cu cantități mari de moloz însă mai nou ne confruntăm și cu blocaje produse de obiecte de toate tipurile, de la resturi de mase plastice, textile și până la electrocasnice sau bucăți din televizoare. Intervențiile noastre pentru decolmatare în astfel de cazuri, se pot solda chiar și cu distrugerea tubulaturii  întrucât folosim utilaje care aruncă jeturi de apă la presiuni foarte mari. Facem apel la spiritul civic și rugăm buzoienii să fie responsabili și nu mai arunce astfel de obiecte în sistemul de canalizare “ a precizat Simona Săvulescu, Directorul General al Companiei de Apă, în cadrul unei conferințe organizate cu președinții Asociațiilor de Proprietari din municipiul Buzău.

Discuțiile au fost concentrate pe utilizarea corectă a sistemului de canalizare pentru a evita colmatarea și refularea canalizării, pentru a nu produce un disconfort locuitorilor municipiului Buzău.

Specialiștii Companiei de Apă Buzău au explicat cum pot fi diminuate sau chiar eliminate multe din aceste situații neplăcute, plecând de la utilizarea adecvată a sistemului de canalizare.

De la începutul anului 2022, la dispeceratul Companiei de Apă S.A. Buzău s-au primit peste 3.000 de sesizări privind probleme ale sistemului de canalizare, în topul problemelor semnalate fiind gurile de scurgere blocate sau înfundate cu diverse obiecte, mirosurile neplăcute precum și refularile care apar după ploile torențiale.

 

Urmărește-ne pe Google News