Campanie de educație ecologică adresată copiilor, pe 14 iunie, la Pătârlagele

Compania de Apă Buzău implementează “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău, în perioada 2014 – 2020” cu finanțare în două etape:

Etapa I finanțată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM)

Etapa II finanțată din Programul De Dezvoltare Durabilă 2021-2027 (PDD).

Proiectul de investiții reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă și colectare și evacuare ape uzate din aria de operare a Operatorului Regional Compania de Apă S.A. Buzău, continuând procesul investițional derulat prin Programele ISPA, SAMTID și POS Mediu de creare și dezvoltare a sistemelor regionale în sectorul apei.

În cadrul acestui Proiect, se desfășoară o Campanie de informare și publicitate în care sunt prevăzute acțiuni ce au ca scop asigurarea transparenței privind finanțarea europeană a proiectului, prin informarea cetățenilor/publicului cu privire la:

fondurile proiectului,
beneficiile aduse populației
rezultatele preconizate în urma implementării Proiectului.
Parte din Campania de informare și publicitate se adresează copiilor datorită potențialului de diseminare a informațiilor transmise copiilor în cercul familial și al prietenilor.

Campania de informare și publicitate adresată copiilor are la bază și necesitatea încurajării unor deprinderi bune încă din copilărie, în ceea ce privește consumul rațional de apă și protecția mediului înconjurător.

În acest sens, în data de 14 iunie 2023, ora 11.00, Compania de Apa S.A. Buzău organizează o campanie de educare ecologică, informare și de promovare a “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Buzău, în perioada 2014-2020”, parte a campaniei de informare şi publicitate adresată copiilor.

Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura “Coca Andronescu” situată in localitatea Pătârlagele și va avea ca participanți un număr de aproximativ 300 de elevi din ciclul primar și gimnazial din următoarele unități de învățământ: Nehoiu, Lunca Priporului, Siriu, Cislău, Chiojdu și Pătârlagele.

În cadrul evenimentului organizatorii vor distribui materiale de promovare ce vor consta în: șepci, tricouri, caiete de matematică și dictando, pliante cu informații adecvate și se vor organiza activități interactive pentru copii, cum ar fi: prezentare PPT- circuitul apei în natura, concursuri pe tema protecției mediului și a apei, filmulețe de prezentare care să-i învețe pe copii cum să protejeze mediul înconjurător, cum să consume responsabil apa.

Importanța apei în viața noastră – Circuitul apei în natură – YouTube
Curiozitati despre aer si apa stiati ca?
Canalizarea nu este tomberon – filmulet realizat de CAB

Prin informarea şi educarea copiilor, sperăm să crească gradul de conștientizare şi să aibă loc schimbări pozitive în comportamentul lor faţă de apă şi mediul înconjurător.

Urmărește-ne pe Google News