Căminul pentru persoane vârstnice din complexul Alexandru Marghiloman se mută la Mihăilești

Capacitatea complexului este redusă iar condiţiile de trai de acolo nu sunt cele mai potrivite. De aceea, primăria intenţionează să amenajeze un cămin modern, în care bătrânii rămaşi singuri pe lume să-şi poată petrece ultima parte din viaţă în cele mai bune condiţii.

Consilierii municipali au aprobat în unanimitate declararea în apartenenţa la domeniul public al Municipiului Buzău a unui imobil din localitatea Mihăileşti.

Anul trecut, după o vizită făcută la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice „Alexandru Marghiloman” din Buzău, primarul a fost neplăcut impresionat de condiţiile oferite bătrânilor.

Încă de atunci a hotărât să înfiinţeze un stabiliment modern, cu o capacitate mai mare şi care să dispună şi de un spaţiu suficient în aer liber în care bătrânii să poată petrece clipe plăcute în mijlocul naturii.

Acesta va fi amenajat în locaţia fostului spital de la Mihăileşti.

Investiţia pe care o va face Consiliul Local Municipal Buzău este destinată să asigure cele mai bune condiţii de trai şi de îngrijire pentru cei care vor trebui să vieţuiască acolo.

Faţă de cele 40 de locuri de care dispune complexul din Parcul Marghiloman, cel de la Mihăileşti va avea o capacitate de 3 ori mai mare.

Actuala locaţie a căminului pentru persoane vârstnice va fi integrată în proiectele de dezvoltare şi de modernizare ale domeniului Alexandru Marghiloman.

Valoarea exactă a investiţiei nu va putea fi cunoscută decât după întocmirea proiectului tehnic, după rectificarea bugetară din a doua jumătate a anului.

Lucrările efective de amenajare a Complexului pentru persoane vârstnice de la Mihăileşti ar putea demara anul viitor.