Căminul de bătrâni din Vintilă Vodă poate supraviețui peste iarnă doar cu ajutorul unor sponsori

Autorităţile judeţului lansează un apel umanitar către oameni de bine şi cu dare de mână pentru a ajuta căminul pentru persoane vârstnice de la Vintilă Vodă să traverseze iarna, până când se va găsi un cadru legal de preluare a unității în subordinea CJ Buzău cu cele necesare. Este nevoie în primul rând de alimente şi lemne pentru încălzire.

Pe de altă parte, este nevoie şi de bani pentru achitarea salariilor angajaţilor, restante de mai bine de două luni, şi a contribuţiilor aferente, neplătite din luna aprilie. „Prin intermediul dvs., mass-mediei, aş face un apel de suflet şi de inimă la societăţi comerciale, oameni de bine, din ce putem noi, să dăm o mână de ajutor de la alimente, până la lemnele de foc. Cu Instituţia Prefectului şi cu Camera de Comerţ şi Industrie vreau să avem o întâlnire, să facem un apel umanitar să ajutăm fiecare cu cât putem acest cămin. Apoi, soluţia va fi trecerea căminului de bătrâni în subordinea Consiliului Judeţean“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Situaţia azilului, înfiinţat în 2011 după desfiinţarea spitalului din localitate, s-a agravat după ce Mi­nisterul Muncii a închis programul prin care finanţa astfel de instituţii. Astfel, administraţia locală s-a văzut pusă în situaţia de a închide căminul din cauză că bugetul propriu nu poate susţine funcţionarea aşezământului.

Preluarea căminului în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău ar fi o posibilă soluţie salvatoare.