Camerele pentru rovinietă, de la Podul Mărăcineni, vor fi mutate până la sfârşitul anului

Camerele video de supraveghere a traficului de pe Podul Mărăcineni, care verifică rovinietele, vor fi demontate şi mutate până la sfârşitul acestui an. Acesta este anunţul făcut de prefectul de Buzău, în baza unor discuţii avute cu responsabilii Ministerului Transporturilor.

În cazul în care operaţiunea nu va fi realizată, Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii îi vor fi imputate toate cheltuielile făcute până acum de autorităţile locale.

Demontarea aparaturii de pe Podul Mărăcineni a fost tărăgănată pe motiv că trebuie organizată o licitaţie, dar autorităţile locale s-au oferit şi de această data să suporte cheltuielile cu mutarea.

În cazul în care camerele nu vor fi dislocate până la finele lunii, toate costurile făcute până acum de autorităţile locale vor fi puse în cârca C.N.A.I.R., a declarant şefa Prefecturii.

Camerele ar urma să fie postate la ieşire din Poşta Câlnău, spre Râmnicu Sărat, unde au fost deja amenajate toate celelalte componente tehnice necesare funcţionării sistemului de verificare a rovinietei.