Calvar pentru șoferii din Săgeata din cauza lucrărilor la drumul 203 K

Lucrările de reabilitare a Drumului Județean 203 K Vadu Pașii – Robeasca au devenit un adevărat coșmar pentru mii de locuitorii.

Dacă inițial s-au bucurat, acum oamenii care locuiesc la Săgeata sau Robeasca simt că au ajuns la limita răbdării.

Aceștia se plâng din cauza prafului, dar și a drumului care a fost balastat și care pune mari probleme șoferilor.

Lucrările au fost începute, simultan, în mai multe puncte, atât în Vadu Pașii, cât și dinspre Găvanești, Beilic și Săgeata. Până acum s-a refăcut doar terasamentul și o mică parte din drum a fost asfaltată iar oamenii au ajuns la limita răbdării.

„Un drum până la Buzău care dura maxim 20 de minute am ajuns să-l facem într-o oră, poate chiar și mai mult din cauza gropilor și a semafoarelor de pe drum. Ne-am dsitrus mașinile, de la atâtea gropi…e mai rău decât să circuli pe câmp. Suntem nemulțumiți de cum lucrează acest constructor” se plânge un tânăr șofer din Săgeata.

Până la turnarea primului strat de asfalt, localnicii mai au de așteptat.

Reabilitarea Drumului județean 203K a fost așteptată de mult timp, în special de către locuitorii din Săgeata și Robeasca.

Vechiul asfalt a fost frezat, apoi s-a consolidat cu balast și piatră spartă, dar necompactată suficient, iar drumul a devenit un coșmar atat pentru șoferi, dar mai ales pentru localnici.

În zilele când plouă, calvarul este și mai mare pentru cei care au casele de-o parte si de alta a drumului județean.

Conducerea Consiliului Județean Buzău, instituția care administrează drumul, spune că are la cunoștință despre nemulțumirea oamenilor însă dă asigurări că lucrările se vor încheia în termenul stabilit în contract iar locuitorii vor avea parte de un carosabil impecabil.

Pe o lungime de aproximativ 37 de kilometri, tronsonul nr 2 al DJ203K va fi refăcut complet, cu fonduri europene.

Valoarea lucrării se ridică la 80 de milioane de le.

Lucrarea este executată de Oyl Company Holding, din Slobozia.