Cabana de vânătoare de lângă Lacul Vulturilor a fost vandalizată

O cabană de vânătoare, cu rol de refugiu pentru turiștii care se aventurează pe traseele către Lacul Vulturilor, a fost devastată în weekend-ul trecut. Ușa refugiului a fost găsită distrusă cel mai probabil de un grup de teribiliști.

Potrivit turismbuzau.ro, fotografiile care însoțesc articolul ce semnalează paguba produsă cabanei au fost făcute în weekend-ul 16 – 18 februarie 2019, de membrii unui grup de sportivi aflat în trecere.

”Concret, ușa refugiului a fost găsită distrusă. O ușă care stătea mereu închisă, dar descuiată. Nu-i lucrarea ursului, ci a unor bipezi, semeni d-ai noștri, cu grave probleme la bibilică. În ultimii ani ușa cu pricina a mai fost atacată, a mai fost și reparată. Cu doar o săptămână în urmă, lucrurile la cabană păreau OK, un alt grup traversând zona prin același punct și nesemnalând nimic anormal”, scrie site-ul de turism.

Cabana de vânătoare de lângă Lacul Vulturilor aparține Romsilva, refugiul respectiv oferind adăpost celor aflați în dificultate prin sălbăticia locului.

Cabana a fost construită prin anii ’73 – ’74. Pe malul lacului, la vreo sută de metri de cabană, exista un izvor cu apă potabilă. Accesul era și el mai facil pe atunci, iar lumea mai civilizată. D

În 1999, pentru a nu se distruge chiar tot, cabana a fost transformată în cabană de vânătoare. Astăzi, pentru cazurile de forță majoră există o anexă în care se pot odihni, pe un prici, 8 – 11 persoane. Curtea cabanei, mai ales vara, găzduiește o adevărată tabără de corturi.

Urmărește-ne pe Google News