Buzoienii vor plăti taxe și impozite locale mai mari, în 2018

Taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 10 la sută. Decizia a fost luată la începutul săptămânii, în Consiliul Local Municipal. Primarul Constantin Toma spune că majorarea este o soluție pentru strângerea unor sume mai mari la bugetul local, astfel încât investiţiile în infrastructură pentru anul viitor să fie şi mai multe.

De anul viitor, buzoienii vor plăti taxe și impozite locale cu 10 la sută mai mari. Este vorba despre un proiect inițiat de primarul Constantin Toma, aprobat în ședința de luni a Consiliului Local. Taxele și impozitele locale nu mai fuseseră majorate de 5 ani.

În acest an, în municipiul Buzău, nivelul de încasare al taxelor locale este cu mult peste cel înregistrat în ultimii ani. Dacă în alți ani, nivelul ajungea doar la 50 la sută, în 2017, nivelul de colectare a dărilor locale s-a apropiat de sută la sută. Și la anul se menține bonificația de 10 la sută pentru persoane fizice, respectiv 5 la sută, pentru cele juridice, dacă taxele și impozitele sunt achitate până pe 31 martie.