Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor mai face dușuri reci, până la sfârșitul săptămânii

Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor mai avea de îndurat temperaturi caniculare fără apă caldă la robinete. Dacă săptămâna trecută, autorităţile promiteau că vor relua furnizarea, în regie proprie, din data de 26 august, luni, termenul a fost amânat.

Regia Autonomă Municipală a publicat un comunicat de presă prin care a anuțat că va relua furnizarea apei calde în această săptămână, fără a preciza însă un nou termen.

„Așa cum am informat cetățenii municipiului Buzău racordați încă la sistemul centralizat de termoficare, săptămâna aceasta se va relua furnizarea apei calde” se arată în comunicat.

Responsabilii RAM consideră că vina pentru această situație o are exclusiv fostul producător de energie termică, Ecogen Energy, firmă intrată în faliment.

Specialiștii Regiei Autonome Municipale Buzău precizează că noul sistem de furnizare a apei calde nu este încă funcțional.

Instalațiile au fost încărcate cu apă rece pentru a se vedea dacă și unde apar fisuri, dar în momentul de față cazanul cu o capacitate de 10 gigacalorii pe oră, care trebuie să producă agent termic, nu este nici măcar branșat la rețeaua de gaze.

În prezent, aproximativ 6.400 de apartamente din municipiul Buzău mai sunt racordate la sistemul centralizat de înzălzire.