Buzoienii au primit reducere la factura de gunoi

#image_title

Pentru luna Iunie buzoienii au primit de la operatorul serviciului de salubrizare factura mai mică cu 2,88 lei/persoană. Valoarea facturii a scăzut ca urmare a creșterii cantităților de deșeuri reciclabile colectate separat și vândute de către operator la fabricile de reciclare.  Aceasta este cea mai mare scădere înregistrată de la începutul anului pâna acum, pe care buzoienii o resimt la achitarea facturii. Așadar pentru o familie cu 3 sau 4 membrii, scăderea facturii se poate resimți și mai bine, întrucât ajung să plătească cu aproape 9 lei, respectiv  11,5 lei mai puțin. Și pentru lunile Aprilie și Mai, buzoienii au primit factură mai mică cu 0,8 lei/persoană, respectiv 1,8 lei/persoană.

Comportamentul cetățenilor și modul în care aleg să-și depoziteze deșeurile poate influența procentul de diminuare a facturii. Așadar, dacă buzoienii vor colecta separat din ce în ce mai corect și vor respecta sistemul de colectare separată a deșeurilor pot beneficia pe viitor de facturi cu reduceri si mai mari.
Pentru buzoienii care nu colectează separat corect deșeurile atunci se vor aplica sancțiuni din partea Poliției Locale dar și tarif dublu, în urma controalelor efectuate în teren.


„Reducerea tarifului pentru populație se datorează în principal modului în care buzoienii colectează separat deșeurile pe care le genereză, la care își aduce contribuția și infrastructura, alocarea de trasee distincte pentru colectarea separată a deșeurilor, investiții în echipamente și instalații de sortare. Dacă numărul buzoienilor care vor conștientiza beneficiile dar și caracterul obligatoriu al colectării separate va crește, atunci, cu siguranță, și cantitățile reciclate vor crește. Creșterea cantităților de deșeuri reciclate, va conduce în mod obligatoriu la diminuarea din tarif a sumelor pe care noi le încasăm din valorificarea lor. În contextul în care, în ultimele trei luni tariful a fost diminuat cu sume progresiv mai mari, este posibil ca pe viitor tariful să scadă și mai mult, dacă buzoienii vor continua să colecteze separat din ce în ce mai corect. Colectarea separată corectă a deșeurilor reprezintă și un semn de respect pentru eforturile pe care le fac administrația locală și operatorul de salubrizare. Le mulțumim buzoienilor și suntem convinși că împreună putem contribui la creștere cantităților de deșeuri reciclabile colectate separat și reciclate. ”, a declarat Mocanu Liviu – Director General RER SUD