Buzoian de 28 de ani diagnosticat cu COVID-19, decedat în Spitalul Județean

Direcția de Sănătate Publică a raportat, marți, 20 de noi îmbolnăviri de COVID-19 la pacienți cu vârste între 9 și 80 de ani. A fost înregistrat, de asemenea, încă un deces. Este cel mai tânăr buzoian care a murit având COVID-19.

Este vorba despre un pacient de 28 de ani, cunoscut cu antecedente post traumatism sever de coloană vertebrală soldat cu parapareză flască.

Acesta s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii, ulterior fiind confirmat cu SARS-CoV-2. Tânărul a rămas internat în Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde a și murit.

Pacientul avea numeroase comorbidități asociate: boală coronariană ischemică, hiptertensiune arterială, insuficiență cardiacă, hipoglicemie severă, boală renală cronică și anemie severă, parapareză flasca post traumatism vertebral sever, escara de mari dimensiuni- presacral.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 20 de cazuri noi de COVID-19, 3 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar alți 2 în laboratoare private din alte județe. Cei 20 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 9 și 80 de ani.

Deoarece, în acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 165 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.097, 1.453 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 418 persoane se află în carantină, iar 289 persoane, în izolare la domiciliu.