Buzăul, la un pas de un adevărat dezastru: 244 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în 24 de ore

O tânără de 14 ani, din municipiul Buzău, infectată cu coronavirus, a fost internată în stare gravă la Spitalul Județean. Potrivit DSP, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 244 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și alte două cazuri de reinfectare.

Pacienții au vârste cuprinse între 1 an și 80 de ani. Un număr de 1.042 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 892 au fost teste rapide antigen și 150 RT-PCR.

Conform aceleiași surse, au mai fost înregistrate și cinci decese la pacienți cu vârste cuprinse între 50 și 77 de ani. De la începutul pandemiei de Covid-19, 513 buzoieni au decedat după ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău anunță că unitatea medicală a internat o adolescentă de 14 ani, din municipiu, infectată cu coronavirus, aflată în stare gravă.

La evaluarea medicală, s-a constatat că tânăra are o afectare pulmonară de 35%. La scurt timp după internare, starea sa a început să se deterioreze.

Reprezentanții spitalului buzoian au găsit, după-amiază, un loc la Spitalul Gomoiu, din București, pentru transferul minorei din Buzău. Aici va ajunge împreună cu mama sa, și ea infectată cu SARS-CoV-2.