Buzăul intră sub codul portocaliu de ploi abundente

Vremea rea se abate din nou asupra României. Începând de mâine, 27 iunie, ora 09:00 și până la ora 23:00, Buzăul intră sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu şi cod galben de ploi abundente şi vânt puternic pentru mai bine de jumătate de tară. Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, ploile vor cădea în majoritatea regiunilor, iar de miercuri dimineaţă, în nouă judeţe din centrul ţării va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de până la 70l/mp.

Vremea rea va debuta din a doua parte a nopții de marți spre miercuri, când aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. De miercuri dimineaţă, în județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

De asemenea, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă, temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.