Bradul de Crăciun, amplasat în Piața Dacia: măsoară 25 de metri și a fost donat de o familie din Buzău

Un brad de 25 de metri înălțime, donat de o familie din Buzău,  a fost transportat cu un camion și amplasat în fața Palatului Comunal cu ajutorul unei macarale. Operațiunea a început miercuri dimineață și a durat o jumătate de oră.

Zeci de trecători curioși au asistat miercuri dimineață la operațiunea de amplasare a bradului de Crăciun, donat de o familie de buzoieni.

Campania prin care buzoienii sunt îndemnați să doneze arborii care pot reprezenta un pericol a început în urmă cu 5 ani.

”Tradiția a început în 2016, când decizia a fost de nu a mai tăia un brad din pădure pentru a fi adus în Piața Dacia, pentru târgul de Crăciun, și să apelăm la buzoienii care vor să doneze un astfel de exemplar, exemplar ce oricum ar fi fost sacrificat din diverse motive”, spune Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

După încheierea sărbătorilor de iarnă, bradul va fi tăiat, iar lemnele vor ajunge la familiile nevoiașe din Buzău. Târgul de Crăciun din centrul orașului Buzău va fi inaugurat pe 1 Decembrie, atunci când vor fi aprinse și luminițele de sărbătoare.

Pomul de Crăciun măsoară 25 de metri, depășindu-i cu mult pe cei împodobiți în ultimii ani în municipiul Buzău.