Bonus de 2.900 de lei, pentru fiecare medic care se angajează în Spitalul Județean de Urgență

O nouă tentativă de rezolvare a crizei de medici la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Unitatea medicală a scos, recent, la concurs nu mai puțin de 15 posturi de medic. Pentru absolvenții de medicină care vor opta să aleagă unul dintre posturile scoase la concurs, autoritățile le vor oferi un bonus de 2.900 de lei, timp de șase luni, iar pentru cei din alte județe, le vor asigura și locuință de serviciu.

Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează, de ani buni, la cota de avarie în privinta numărului de medici. De-a lungul timpului, conducerea unității sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puțini au fost cei interesați.

Recent, în încercarea de a combate deficitul de medici, Spitalul a scos la concurs 13 posturi pentru mai multe secții ale spitalului.

De asemenea, Spitalul Judetean Buzau va scoate la concurs și 2 posturi de medic la Centrul multifuncțional de la Pârscov, pentru specialitatea pediatrie și O.R.L.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei.

Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni. În același context, Consiliul Județean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuințe care vor fi oferite spre închiere medicilor.