Bonuri de reduceri la cumpărături, pentru buzoienii care livrează pet-uri goale sau aparatură electrică scoasă din uz

Grupul de reciclare Green Group și Carrefour România lansează la Buzău un centru automatizat de colectare a deșeurilor, denumit ”Aparatul de Fapte Bune”.

Centrul este dotat cu două aparate automate care preiau atât deșeuri de ambalaje (Sticle plastic până la 3L, sticle și borcane, doze de aluminiu), hârtie, carton, dar și deșeuri de echipamente electrice și electronice DEEE (orice tip de echipament care se poate introduce în priză sau funcționează pe bază de baterii) și eliberează pe loc bonuri valorice care pot fi folosite la cumpărături în Hipermarketul Carrefour.

Totodată, locația beneficiază de cutii speciale pentru colectarea de echipamente de iluminat (becuri, lămpi) și baterii.

Centrul, deservit de un operator, este localizat în parcarea din spate a Mall-ului Galleria Buzău, Str. Aleea Galeriei și are program de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00.

Valoarea bonurilor se calculează în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse, plecând de la următoarele valori de referință: 2 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doză de aluminiu, 1 ban pentru o sticlă, 15 bani pentru un kilogram de hârtie sau carton.

În interiorul centrului există un sistem de colectare automat al ambalajelor, care identifică imediat tipul în funcție de formă sau greutate, calculează valoarea care trebuie rambursată şi tipăreşte un voucher.

Pentru colectarea echipamentelor electronice, clienţii folosesc un alt sistem de colectare, și în funcţie de greutate, se calculează valoarea voucherului pe care îl primesc.

De exemplu, pentru un frigider de 55 de kg, valoarea bonului valoric este de 44 lei.

De asemenea, utilizatorii au opțiunea de a susține o cauză în comunitatea locală, având posibilitatea de a alege să transfere valoarea primită pentru voucher către ONG-ul ”Asociația Totul va fi Bine”.

“Aparatul de Fapte Bune are o componentă interactivă și întreaga experiență a colectării este implicit mai prietenoasă și îi motivează pe oameni să folosească aparatele.

Toate deșeurile sunt înregistrate cu ajutorul unui software inteligent și astfel avem o evidență foarte clară asupra lor și le putem urmări drumul către fabrici.

Deşeurile electrice și electronice colectate aici sunt reciclate la fabrica GreenWEEE din Buzău, unde primesc o nouă viață și sunt reintroduse în circuitul economic. Sticlele PET sunt transportate la fabrica Greentech din Buzău, unde sunt procesate şi transformate în fulgi PET de înaltă puritate sau în granule rPET”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE. „Anunțăm cu entuziasm lansarea noului centru automatizat de colectare a deșeurilor alături de GreenGroup, aliniat la misiunea noastră de a promova obiceiuri responsabile cu fiecare acțiune pe care o facem. Prin acest nou proiect, ne dorim să facem reciclarea mai accesibilă și să încurajăm un tip de economie circulară, la care să putem contribui cu toții, prin transformarea deșeurilor în noi resurse. Mai mult decât atât, fiecare faptă bună se transformă într-o sesiune de cumpărături sau într-o nouă oportunitate de a da binele mai departe prin susținerea unei cauze din comunitatea locală.”  a precizat Felician Cardoș, Environmental Manager Carrefour România

Proiectul se înscrie în lista proiectelor realizate de Green Group în cadrul platformei „Buzău Circular”, o colaborare între grupul de reciclare și Primăria municipiului Buzău ce își propune să vină cu soluții pentru dezvoltarea orașului în spiritul economiei circulare, al regenerării resurselor și naturii.

Toate deșeurile colectate la centrul de colectare ”Aparatul de Fapte Bune” sunt transportate în fabricile de reciclare Green Group și în cele ale partenerilor, unde sunt transformate în resurse valoroase pentru economie și mediu.
Beneficii aduse de reciclare

Din 10 PET-uri reciclate se poate fabrica un tricou sau un metru pătrat de covor.

Sticla poate fi reciclată la infinit fără a-și pierde claritatea sau puritatea.
Un televizor poate merge trei ore încontinuu cu energia economisită prin reciclarea unei cutii de aluminiu.
Reciclarea unui monitor salvează 745 litri de apă potabilă şi previne generarea de aceeaşi cantitate de apă reziduală.

Reciclarea unui frigider economisește 2.800 kg CO2, echivalentul a 13.000 km parcurși cu mașina.

Urmărește-ne pe Google News