Blocaj administrativ la Vadu Pașii. Fără comisii de specialitate la două luni de la alegerile locale

Tensiunile politice din Consiliul Local al Primăriei Vadu Pașii s-au reaprims după un an de acalmie, generând un blocaj administrativ fără precedent după alegerile locale din septembrie. Localitatea nu are încă un viceprimar ales iar de comisii de specialitate nici nu poate fi vorba după ce ultima ședință de consiliu a fost amânată în lipsa cadrului legal.

Primăria din localitatea Vadu Pașii a intrat din nou într-un blocaj instituțional, la niciun an după ce consilierii din fostul deliberativ local au declanșat un război de uzură din cauza răfuielilor politice.

Anul trecut, mai multe proiecte vitale pentru localitate, au fost pe punctul de a fi abandonate din cauza unor diferende între consilierii puterii și cei ai opoziției.

Și de această dată puterea și opoziția se acuză reciproc pentru întărzierea funcționării comisiilor de specialitate iar conflictul este pe punctul de a reizbucni săptămâna viitoare , după aproape două luni de impas.

Ultima ședință de vineri, nu a reușit să adune la.aceeași masă puterea și opoziția, condiție obligatorie cerută de lege, la prima ședintă de constituire a Consiliului Local.

Pe lângă alegerea viceprimarului miza o constituie și organizarea comisiilor de specialitate, la ultima convocare participând doar 8 consilieri din cei 15 aflați pe.listele noului Consiliu Local din Vadu Pașii.

Primarul Gheorghe Firon acuză opoziția că  tergiversează dezbaterile pe tema rectificării comisiilor.” Deși noi avem o majoritate cu cei 8 consilieri, nu putem stabili de capul nostru înființarea comisiilor de specialitate, în absența celorlalți consilieri pentri că așa ne obligă legea ca la prima ședință să fie prezentă și opoziția. Facem un apel la rațiune și la bunul simț pentru ca ei să vină la ședința viitoare pe care am programat-o pe 3 decembrie. În această perioadă de criză nu avem nevoie de scandal ci de stabilitate și de înțelegere, pentru binele comunității.” a declarat Gheorghe Firon, edilul localității.

La rândul lor, consilierii opoziției resping toate acuzațiile și spun că la.mijloc se află doar o greșeală de procedură, făcută de oamenii conducerii, care ar fi generat toată tevatura.”Încă odată noi confirmăm toată disponibilitatea consilierilor noștri pentru a soluționa acest blocaj cauzat de anumite proceduri care s-au făcut eronat.  Dânșii sunt de vină pentru că nu au procedat corect atunci când ne-au convocat și din acest motiv s-a.absentat. S-a cerut organizarea unei ședințe de îndată deși era nevoie de o ședință ordinară, pentru ca toată lumea să se poată  pregăti. Lucrurile despre care dănșii susțin că noi le facem intenționat nu sunt adevărate. iNe dorim și noi.să avem mai repede comisii ca să putem funcționa fără probleme. Vom fi prezenți joia viitoare ca să soluționăm toate blocajele pe care dânșii le invocă.” ne-a declarat Nicolae Chijer, liderul opoziției de la Vadu Pașii.

Primarul Gheorghe Firon a anunțat că va organiza o nouă ședință, programată pentru data de 3 decembrie, de la ora 14.00  un eventual eșec al dezbaterilor, conducând la blocarea unor proiecte de interes local, pentru care este nevoie de avizele date de comisiile de specialitate.

Unul dintre proiectele care are nevoie urgentă de avize de la comisiile de specialitate, este cel al alimentării cu gaze, ce urmează să fie finanțat cu fonduri europene.

De ședința de joia viitoare depinde funcționarea comisiilor pentru programe de dezvoltare economico-socială, buget finanţe, administrarea domeniului public şi privat al comunei, agricultură, gospodărie comunală, protecţia mediului, servicii şi comerţ, administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor cetăţenilor, învăţământ, sănătate, cultură și protecţie socială.