Biserica din Cimitirul Eroilor a fost spartă de un hoț eliberat prin recurs compensatoriu din pușcărie

Biserica Eroilor din municipiul Buzău a fost spartă, miercuri noapte, de un brăilean eliberat de curând prin recurs compensatoriu. El a fost prins în flagrant și urmărit printre mormintele cimitirului de către un agent de pază. Infractorul are 48 de ani și are un trecut bogat în spargeri de apartamente și autoturisme.

Cu ajutorul unei șurubelnițe, brăileanul a pătruns în biserica din Cimitirul Eroilor, prin forțarea ușii principale. Alarma silențioasă declanșată la scurt timp a alertat firma de pază, care a trimis imediat un agent la intervenție.

Când s-a văzut încolțit, infractorul a aruncat tableta și banii pe care apucase să-i ia din biserică, apoi a fugit printre morminte. A fost prins și imobilizat, apoi dat pe mâna echipajului de poliție.

Brăileanul a fost încătușat și dus direct în arestul IPJ Buzău, unde va rămâne timp de 24 de ore. Acesta fusese eliberat luna aceasta din pușcărie, unde ispășea o pedeapsă pentru Este unul dintre beneficiarii legii „recursului compensatoriu“.

Măsura compensatorie introdusă prin Legea 169/2017 constă în reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.