Biroul unic de consultanţă, în ajutorul buzoienilor interesați să obțină fonduri europene

De astăzi, buzoienii care au nevoie de consultanţă pentru depunerea de proiecte europene pot cere ajutorul Biroului unic de consultanţă gratuită. Noul oficiu funcţionează în sediul Consiliului Judeţean Buzău, în fiecare zi de miercuri, între orele 11-14.

De astăzi, persoanele fizice, juridice şi instituţiile din Buzău, interesate de obținerea de fonduri europene, au la dispoziţie un birou unic de consultantă pentru depunerea proiectelor.

Noul birou unic de consultanţă gratuită funcţionează în fiecare zi de miercuri, între orele 11-14, la sediul Consiliului Judeţean Buzău.

În viitorul apropiat, autoritățile doresc simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, mai ales în agricultură, precum și înființarea unui singur birou pentru avize.

În România, sesiunile de depunere se deschid foarte târziu, iar evaluarea proiectelor depuse durează foarte mult. Astfel, există riscul de a nu mai putea accesa niciodată un proiect, fie pentru că nu mai sunt bani, fie pentru că nu se mai deschid sesiuni de depunere a proiectelor.