Belgianul Jean Pierre Van Der Meiren a fost declarat cetățean de onoare al județul Buzău

Jean Pierre Van Der Meiren, inițiator al colaborării dintre județul Buzău și regiunea Flandra de Est din Belgia, a primit astăzi distincția în cadrul ședinței Consiliului Județean. Considerat un „adevărat ambasador al Buzăului”, belgianul a fost promotorul și susținătorul finanțării Crucii Alb-Galbene din Buzău.

La începutul anului 1991, pe atunci viceprimar al orașului Oudenaarde din Flandra de Est, Belgia, Jean Pierre Van Der Meiren a fost initiatorul înfrățirii orașului belgian cu municipiul Buzău, al cărui primar era inginerul Vasile Moraru.

A fost una dintre primele înfrățiri realizate între orașe din România și alte localitati din Europa Occidentală. Ulterior, Pierre Van Der Meiren a devenit deputat în Parlamentul Flandrei de Est, poziție din care a ajutat județul Buzau, prin diferite proiecte. Peste două milioane de euro au alocat belgienii finanțării unor proiecte în domeniul medical, social și umanitar.

Pierre Van Der Meiren a fost si cel care înființat si sustinut finantarea Crucii Alb-Galbene din Buzău, serviciu de asistenta medicala la domiciliu.

Pentru proiectele de parteneriat initiate cu Buzăul, Pierre Van Der Meiren a primit astăzi titlul de cetățean de onoare al județului. Diploma, placheta și florile i-au fost oferite belgianului de către șefii Consiliului Județean Buzău. Pănă acum, Consiliul Județean Buzău a oferit opt titluri de cetățean de onoare, din care trei post-mortem.