Bătrânul dispărut în timpul inundațiilor din Nehoiu, căutat cu un câine specializat

O misiune de căutare este în desfășurare, de două zile, după ce a fost anunțată la 112 dispariția unui bărbat de 80 de ani din satul Păltineni, orașul Nehoiu, situat pe malul râului Buzău. Rudele cred că bătrânul a fost luat de o viitură venită de pe versanți, în timp ce încerca să își aducă animalele în gospodărie.

În cursul zilei de joi, 20 de jandarmi, pompieri și polițiști, precum și lucrători silvici și voluntari din localitate, au continuat operațiunea de căutare a bărbatului în vârstă de 80 de ani, din Păltineni – Nehoiu, dispărut de la domiciliu în data de 4 iunie 2019.

După retragerea apelor, jandarmii buzoieni au adus și un câine special antrenat pentru căutarea de persoane, parcurgând încă o dată zona spre care se presupune că s-ar fi deplasat acesta, dar și ambele maluri ale râului Buzău, în aval de Păltineni.

La fața locului, autoritățile din Nehoiu au trimis și un utilaj cu ajutorul căruia se efectuează degajarea aluviunilor și resturilor vegetale transportate de torenții formați pe versanți în timpul inundațiilor de marți.