Bătrână din Râmnicu Sărat, tâlhărită de bani şi bijuterii, de un împătimit al „păcănelelor”

Patima pentru jocurile de noroc scoate ce-i mai rău din om. O dovedește fapta unui bărbat din Râmnicu Sărat, județul Buzău, care, pentru a face rost de bani pe care să-i joace la păcănele, a recurs la tâlhărie. El a intrat peste o bătrână, în casă, pentru a o obliga pe aceasta, prin agresiune, să-i dea banii.

Fapta a fost sesizată poliției în seara de 13 octombrie, prin apel la 112, de către o femeie de 84 de ani, din Râmnicu Sărat. Bătrâna le-a declarat dispecerilor că, în jurul orei 23.00, în locuința sa a pătruns o persoană necunoscută care, prin acte de violență, i-ar fi sustras bani şi bijuterii.

Chiar înainte să meargă la somn, bătrâna s-a trezit cu individul în dormitor. Acesta a venit direct la victima care împietrise de spaimă și i-a înfipt mâinile în gât, amenințând-o că o omoară dacă nu-i dă toți banii din casă. Bătrâna a scăpat din mâinile agresorului pentru a fi lăsată să ia banii dintr-un plic și câteva bijuterii, o verighetă și un inel din aur.

Tâlharul a ieșit apoi pe ușă și s-a făcut nevăzut.  În baza semnalmentelor oferite de partea vătămată, polițiștii râmniceni au demarat căutări cu forţe mărite pe raza municipiului, persoana fiind dată în consemn întregului dispozitiv aflat în serviciu.

„Partea vătămată a estimat un prejudiciu de 1.000 de lei. Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-au deplasat poliţişti de investigații criminale, fiind demarate verificări pentru identificarea şi prinderea agresorului”, transmit polițiștii buzoieni.

În aceeași noapte, la doar câteva ore după primirea sesizării de la bătrâna jefuită, autorul tâlhăriei a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, din centrul municipiului Râmnicu Sărat. În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra făptașului toți banii şi bijuteriile sustrase din locuința victimei. Acesta este un recidivist plecat de mai mulți ani în străinătate, care venise acasă cu puțin timp în urmă.

În data de 13 octombrie 2022, în urma probatoriului administrat de poliţişti, faţă de bărbatul de 32 ani, din Râmnicu Sărat, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.  În cursul zilei de vineri, urmează a fi prezentat parchetului cu propunere de sesizare a instanţei, în vederea arestării preventive.