Bărbatul sfâșiat de un urs la Gura Teghii, acuzat de braconaj cinegetic. O mulțime de trofee vânătorești, descoperite de polițiști în casa suspectului

Un bărbat din localitatea buzoiană Gura Teghii, pe care întreaga comunitate îl compătimea după ce a ajuns la spital sfâșiat de urs, s-a dovedit a fi un braconier în casa căruia polițiștii au descoperit numeroase trofee vânătorești.

După întâmplare, victima le-a spus polițiștilor că se întorcea de la una dintre casele sale, din satul Nemertea, când a fost atacată de fiară și fusese salvată de câțiva trecători.

La anchetă s-a aflat însă că bărbatul de 55 de ani fusese rănit de o ursoaică pe care o prinsese într-unul dintre lațurile puse de el și că așa-zișii salvatori erau de fapt complicii săi în misiunea nocturnă de braconaj.

Oamenii legii au stabilit că cei patru braconieri capturaseră o ursoaică de talie medie. Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Buzău, cinci mandate de percheziții domiciliare au fost efectuate miercuri, 21 septembrie, în comuna Gura Teghii, în cadrul dosarului penal de braconaj cinegetic.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 18 lațuri metalice, zece cuțite, două ferăstraie metalice, un topor, două ranițe textile, toate cu depuneri de substanță brună roșcată, o blană de urs cu craniu, o blană de vulpe, 146 de grame de substanță vegetală uscată şi semințe, susceptibile a avea efecte psihoactive, două grindere şi două pipe.

Urmărește-ne pe Google News