Bărbat mort în incendiul de vegetație uscată pe care l-a provocat

Un bătrân a murit, vineri după-amiază, într-un incendiu de vegetație uscată care se manifestă în localitatea Plevna, comuna buzoiană Grebănu. Poliția a început o anchetă, pentru a afla dacă victima a pierit în flăcările provocate chiar de el.

Potrivit Biroului de Presă al ISU Buzău, victima este un bătrân de 80 de ani din localitate. Cadavrul său a fost descoperit de pompieri în timpul intervenției de stingere.

În timp ce pompierii încearcă să afle sursa incendiului, polițiștii au demarat o anchetă pentru a afla dacă moartea bătrânului din Grebănu a survenit accidental.

Cel mai probabil, acesta a dat foc uscăturilor, flăcările i-au aprins hainele și nu s-a mai putut salva. De mebnționat că zona incendiată se află pe un câmp, în afara localității. Nu sunt excluse însă și alte variante.

Incendierea neconstrolată a vgetației pe terenurile agricole este un fenomen care a luat amploare în mediul rurtal odată cu încălzirea vremii care a permis agricultorilor să iasă la câmp și să curețe suprafețele de resturi vegetale.