Bărbat din Buzău, jefuit de fosta soție. Femeia a dat o lovitură de 114 000 de euro

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au reţinut două persoane, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Fapta a fost sesizată poliţiei în data de 24 iulie a.c., în jurul orei 18.40, prin S.N.U.A.U. 112, de către un patron din Buzău în vârstă de 48 de ani, care a precizat că, în perioada cât se afla în concediu, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi au sustras bani şi bijuterii dintr-un seif şi un telefon mobil dintr-o cameră a locuinţei.

Prejudiciul a fost estimat de păgubit la 114.000 de euro.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi identificarea bănuiţilor.

Din cercetări s-a stabilit că bănuiţii ar fi pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate, ar fi tăiat cu un flex electric încuietoarea unui seif, încastrat în mobilă și prins în perete, de unde ar fi sustras 97.000 de euro și mai multe bijuterii. De asemenea, dintr-o altă încăpere a locuinţei, ar fi sustras 35.000 de lei şi un telefon mobil.

În urma activităţilor desfăşurate şi a materialului probator administrat, poliţiştii au  identificat şi depistat principalii bănuiţi de comiterea faptei, fosta soție a patronului, în vârstă de 44 de ani şi concubinul acesteia în vârstă de 30 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii au procedat la reconstituirea modului şi a condiţiilor în care s-a comis fapta, ulterior, cei doi suspecți fiind reţinuţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Cei doi iubiți riscă ani grei de pușcărie, ei fiind acum deferiți Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Urmărește-ne pe Google News