Bărbat de 55 de ani din Gura Teghii, în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un urs

Un bărbat de 55 de ani din Gura Teghii, județul Buzău, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un urs, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În jurul orei 2.30, în timp ce mergea pe o uliță din satul Nemertea, bărbatul a fost surprins de animalul sălbatic ce tocmai coborâse din pădure.

Atacul ursului a fost unul rapid și foarte violent. Victima a suferit răni grave la mâini și la picioare, pierzând o cantitate mare de sânge.

Bărbatul a fost atacat când se întorcea de la o altă casă pe care acesta o deține in zonă. Ursul a fost alungat de câțiva săteni care treceau întâmplător pe acolo cu mașina.

Aceștia au alungat ursul, au sunat la 112, după care au preluat victima în autoturismul propriu, ca să o ducă spre echipajul de la Ambulanță.

Având în vedere starea gravă a victimei, echipajul de pe ambulanță a decis, imediat după preluare, să-l transporte la Spitalul Județean Brașov.

Acesta este deja al treilea atac al unui urs asupra oamenilor din zona de munte a județului Buzău, în mai puțin de o lună. Precedentele au avut loc la Chiojdu și Gura Teghii, sat Păltiniș.

Tot în acest weekend, circulația feroviară pe ruta Nehoiașu-Buzău a fost oprită, după ce locomotiva unui tren care abia se pusese în mișcare a lovit un urs.

Incidentul s-a produs pe calea ferată din zona Șețu, iar animalul sălbatic nu a supraviețuit imapctului. Fiind vorba despre un exemplar dintr-o specie protejată, a fost anunțată Poliția care a declanșat o anchetă.
Garnitura s-a pus în mișcare după ce s-au făcut constatări la fața locului.

Urmărește-ne pe Google News