Banca naţională de gene pentru legumicultură va funcționa în Parcul Crâng. Va avea și un buncăr

Autorităţile buzoiene au identificat zona în care urmează să fie amenajată o bancă de gene pentru legumicultură, floricultură si plante aromatice. Proiectul privind înfiinţarea acestei bănci naţionale de gene ar urma să fie dezbătut şi votat în regim de urgenţă în Senat.

Primarul Buzaului, Constantin Toma, spune că sediul bancii naţionale de gene va fi în Crâng, cel mai mare parc al Buzăului. Noul complex de clădiri va avea și un buncăr care să asigure salvarea eșantioanelor în cazul unor calamități

„Sediul acestei bănci de gene sper să fie în Parcul Crîng, unde este sediul Urbis Serv acum. Este un loc extraordinar, are 1,2 hectare de teren pretabil pentru aşa ceva. Clădirile actuale vor fi demolate, în locul lor urmând să fie ridicate altele proiectate special”, a declarat primarul Toma.

Potrivit edilului buzoian, infiintarea unei astfel de gene ar genera o serie de avantaje: de la atragerea unui număr mare de elevi către liceele cu profil agricol, la înfiinţarea celei mai mari pieţe de gros din regiunea de sud-est.