Băiatul torturat de propriul tată, la Bozioru, a ajuns într-o unitate rezidențială a DGASPC

Copilul de 12 ani agresat de tatăl său în pădure la Bozioru, unde a fost legat de un copac și tăiat cu cuțitul, a fost externat din Spitalul Județean Buzău. Alături de el i-a stat mama sa, venită între timp din Spania.

După ieșirea din spital, Adrian și mama sa au fost internați într-o unitate rezidențială a DGASPC, la solicitarea femeii. Aici, băiatul primeşte consiliere din partea psihologilor, iar mama, consiliere juridică. Femeia vrea să plece din țară împreună cu copilul.

Potrivit dirigintei băiatului, acesta nu a mers deloc la școală în acest an pentru că a avut piciorul rupt. Mama băiatului s-a prezentat în prima zi de școală la dirigintă unde i-a înaintat o scutire medicală din care rezulta că băiatul este bolnav.

Tatăl băiatului a fost supus între timp unei expertize medico-legale, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a torturat copilul.
În funcţie de ce va decide comisia de expertiză, bărbatul va fi predat poliţiştilor, internat la Săpoca sau chiar eliberat.

Dacă se va stabili că a avut discernământ când şi-a torturat copilul, bărbatul riscă să stea în spatele gratiilor până la 15 ani.