Bacalaureat 2018. Un elev a fost eliminat din examen pentru că a încercat să copieze

Miercuri, 27 iunie, aproape 2.500 de absolvenţi au susţinut au susţinut proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat. După o oră şi jumătate, elevii au început să iasă unul câte unul din sălile de examen. Un absolvent a fost eliminat din examen pentru că avea copiuțe la el.

La proba de miercuri s-au prezentat 2.319 candidați. Cei mai mulţi dintre absolvenţi, aproape 1.400, au susţinut testare la matematică.

La istorie, peste 1.000 de candidaţi au fost provocaţi să scrie despre perioada comunistă. De la proba de azi au lipsit 170 dintre cei înscrişi iniţial la examen.

Bacalaureatul se va încheia vineri, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării.

Un elev care sustinea proba la matematică, în cadrul examenului de Bacalaureat, a fost eliminat din examen după ce a fost surprins de supraveghetori cu fițuici la el.

Tânărul este absolvent al unui colegiu tehnic din Râmnicu Sărat și nu va mai putea susține examenul în următoarele două sesiuni.

Calendarul BACALAUREATULUI 2018

În perioada 25-30 iunie 2018 se desfăşoară probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2018, conform calendarului Bacalaureat 2018, prima sesiune:
Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română – Ea)
Marţi, 26 iunie – Proba la Limba si literatura maternă – Eb)
Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului – Ec)
Vineri, 29 iunie – Probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – Ed)
Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)
Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor
Luni, 9 iulie – Afişarea rezultatelor finale

Proba scrisă din cadrul examenului începe la ora 9.00, iar accesul candidaţilor în centrul de examen este permis în intervalul orar 7.30-8.30, pe baza actului de identitate. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, numai creion negru.

Rezultatele vor fi afişate miercuri, 4 iulie 2018, până la ora 12.00, urmând ca în intervalul orar 12.00-16.00 să fie depuse contestaţiile.

NOTĂ: Fotografia utilizată inițial pentru ilustrarea articolului nu are legătură cu subiectul prezentat!