Avertizare Cod portocaliu de vânt și ninsoare pentru zona de munte a județului, valabile din această seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare meteorologică Cod Portocaliu pentru intervalul 27 noiembrie, ora 20.00 – 28 noiembrie, ora 16.00, privind intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, sub a căror incidență se va regăsi și zona montană a județului Buzău.

Mai exact, se vor afla sub cod portocaliu comunele Siriu, Gura Teghii și orașul Nehoiu.

Restul județului se află sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ și de intensificări ale vântului, valabil în perioada 27 noiembrie, de la ora 16.00 până marți, 28 noiembrie, ora 16.00. Zonele vizate sunt Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei.

În intervalul menționat în Muntenia, estul Olteniei și sudul Moldovei va ploua pe arii extinse, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Local în județele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomița, Călărași și Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55…65 km/h. Cantități de apă de 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp vor fi și în Dobrogea și vestul Olteniei.

”Îndeosebi în dimineața zilei de marți, precipitații mixte se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia”, anunță ANM. Tot de luni, 27 noiembrie, de la ora 20.00 și până marți, 28 noiembrie, ora 16.00, o parte a județului Buzău intră sub cod portocaliu.

În intervalul menționat, în zona de munte a județelor Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55…70 km/h spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.