Autoritățile din Buzău raportează un număr record de pacienți diagnosticați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică raportează un număr record de îmbolnăviri în județul Buzău, bilanțul indicând 727 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, la Buzău au fost confirmate 45 de cazuri noi.

Numărul total de decese din rândul pacienților cu Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 21.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 6 și 84 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

De la începutul pandemiei, 727 de persoane au fost diagnosticate cu Covid-19. S-au vindecat de la începutul pandemiei 477 de pacienți.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, dintre care 61 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19 și 1 sancțiune aplicată operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public. Valoarea totală a amenzilor a fost de 14.100 de lei.