Autoritățile Buzăului decid luni dacă limitează programul teraselor și sălilor de jocuri de noroc

Nemulțumit de eficiența măsurilor pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus, prefectul județului Buzău i-a convocat în ședință pe șefii structurilor și instituțiilor implicate în gestionarea crizei SARS-CoV-2. Autoritățile se întrunesc din nou, luni, când ar putea decide închiderea teraselor la ora 23.00.

Prefectul Leonard Dimian a cerut intensificarea acțiunilor de control și, mai ales, aplicarea fără reținere a sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare pentru nerespectarea măsurilor speciale luate pentru limitarea răspândirii noului Coronavirus.

În timpul ședinței, șeful de la Casa Albă și-a arătat nemulțumirea față de nivelul sancțiunilor dispuse celor care nu respectă regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Prefectul a cerut intensificarea acțiunilor de control în piețele și în târgurile din județ, precum și în alte zone cunoscute pentru frecventarea în număr mare de către populație.

Prefectul Leonard Dimian face un nou apel la fiecare dintre cetățenii județului Buzău pentru a respecta cu strictețe măsurile de protecție absolut necesare: purtarea măștii în orice spațiu închis și în zonele publice aglomerate, păstrarea distanțării fizice, dezinfectarea frecventă a mâinilor.

”Cheia succesului misiunii noastre de a scădea ritmul infectării este comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi, locuitori ai acestui județ. (…) Nu este de glumit, oameni buni! Respingeți încercările din ce în ce mai numeroase de a nega existența virusului, nu renunțați la a vă proteja pentru că o faceți în defavoarea voastră! Am peste 20 de cunoscuți, unii dintre ei prieteni foarte buni, care au fost victimele virusului și care suferă și în acest moment efectele sale. Haideți să fim responsabili, numai așa ne putem proteja pe noi și pe cei dragi”, a transmis prefectul Leonard Dimian buzoienilor.

Eficiența măsurilor luate în acest sfârșit de săptămână va fi unul dintre subiectele unei importante ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe care prefectul județului Buzău îl va convoca luni, în ședință extraordinară.

Sunt luate în calcul măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului Coronavirus. Conducerea Direcției de Sănătate Publică a primit sarcina ca până luni să pregătească o evaluare de specialitate în ceea ce privește, printre altele, oportunitatea și necesitatea limitării programului de funcționare a teraselor și sălilor care organizează jocuri de noroc.