Autoritățile au decis momentul în care Buzăul va rămâne fără transportul cu maxi-taxi

Din această vară, buzoienii nu vor mai circula cu maxi-taxi în oraş. Decizia îi apartine primarului Constantin Toma, care îşi doreşte o singură companie de transport în comun în Buzău: societatea municipalităţii, Trans Bus SA.

Edilul-şef al Buzăului, Constantin Toma, a anunţat astăzi că, din vară, municipalitatea nu va mai prelungi licenţele de transport firmelor care efectuează transport de persoane în regim maxi-taxi.

„De la 1 august vom interzice maxi-taxi în Buzău. Până atunci ne vom ocupa ca Trans Bus să aibă suficiente autobuze astfel încât să asigure un transport de calitate. Adică frecvența să fie una rezonabilă, iar condițiile de transport superioare maxi-taxi. Sunt mulți cei care susțin și au argumente în acest sens că acele microbuze nu sunt adecvate transportului urban de persoane. Există o directivă europeană care obligă ca pe un traseu să existe un singur operator. La noi, cei cu maxi taxi au copiat traseele Trans Bus. Diferențele nu există sau sunt insignifiante. În plus, avem obligația de a aduce Trans Bus pe profit pentru a putea atrage cele 12 milioane de euro de la Uniunea Europeană”, a declarat Constantin Toma.

Totodată, Consiliul Local Buzau a aprobat astăzi un proiect de hotărare prin care, de la 1 martie, pensionarii, şomerii, elevii şi studenţii vor beneficia de gratuitate pe autobuzele Trans Bus pe o singură linie. Pentru a circula pe celelate rute, persoanele care fac pate din categoriile amintite trebuie să achite un abonament lunar de 30 de lei.

Recent, în parcul auto al societăţii Trans Bus au sosit 9 autobuze care vor fi văzute, cât de curând, pe rutele Mărăcineni, Săpoca şi Vadu Paşii. Potrivit conducerii Trans Bus, până când mijloacele de transport vor intra pe trasee mai trebuie să fie finalizaţi câţiva paşi.

Trans Bus va continua, însă, seria achiziţiilor până în momentul în care vor fi asigurate toate nevoile din trafic. Mai mult decât atât, pe măsură ce traseele Trans Bus vor ajunge şi în alte localităţi din mediul rural, va fi din nou nevoie de autobuze.