Autobuzele Trans Bus vor circula spre Săgeata după finalizarea podului de la Vadu Pașii

Transportul public din localitatea Săgeata va fi îmbunătățit în urma aderării comunei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni,care gestionează serviciul de transport efectuat de operatorul Trans Bus.

Consiliul Local Săgeata a adoptat o hotărâre care prevede intrarea comunei în această asociație, în urma demersurilor făcute de autoritățile locale.”Este cel mai important pas pentru modernizarea transportului public în localitatea noastră și reprezintă încununarea unor eforturi și acţiuni începute în urmă cu peste un an. Prin acest demers,navetiștii și ceilalți călători din comună vor beneficia de condiții de transport foarte bune.După ce Consiliul Local Săgeata a aprobat aderarea la ADI Buzău – Mărăcineni este o chestiune de timp până când autobuzele Trans Bus vor ajunge și la Săgeata”, a declarat Sorin Tănase, administratorul public al comunei Săgeata.

Autoritățile locale au făcut toate demersurile necesare, însă au apărut întârzieri datorate unor probleme logistice.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a declarat recent că transportul public către comuna Săgeata va începe imediat după finalizarea lucrărilor la podul de la Vadul Pașii, lucrare prevăzută a se finaliza la sfârșitul  acestui an.

Președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a precizat că stadiul lucrărilor este foarte avansat, constructorul urmând să finalizeze calea urtieră, lîn câteva luni” Au fost multe obstacole pe care a trebuit să le depășim cu mult efort. Și mă refér aici la diversele probleme invocate de Ministerul Culturii și până la avizele privind pragul de fund al podului CFR, cerute de Ministerul Transporturilor. Aceste obstacole au fost depășite succesiv insă s-au suprapus și inundațiile din primăvara anului trecut, care au generat alte întârzieri nedorite.”, a adăugat Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Noul pod de la Vadu Pașii este construit cu bani de la Consiliul Județean Buzău și Ministerul Dezvoltării, investiția ridicându-se la peste 26 de milioane de lei.