Aurora Mall se extinde! Apar noi spații comerciale și Cinema City

Buzăul va avea nu peste mult timp un mall asemenea centrelor comerciale din orașele mari. După ce a achiziționat toată fâșia de teren din spate, dezvoltatorul Aurora Mall Buzău a demarat etapa de documentare în vederea extinderii galeriei comerciale pe acest spațiu.

Despre proiectul de extensie se vorbeşte de mai mulţi ani printre comercianţii din cel mai important centru comercial din Buzău. Proiectul a bătut pasul pe loc din cauza unor probleme la achiziţionarea terenurilor din spate, părţi din fâşia dintre Aurora şi Kaufland, probleme care au fost rezolvate în cursul anului trecut.

Proiectul extinderii devine din ce în ce mai clar. În noua aripă care va fi construită pe terenul din spate îşi vor face loc săli de cinema moderne, alte spaţii comerciale.

Reprezentanţii NEPI Rockcastle, dezvoltatorul care deţine Aurora Mall, spun că au în plan dezvoltarea complexului însă deocamdată sunt în faza de întocmire a documentelor.

”Aurora Mall, centrul comercial dominant din judeţul Buzău, este prevăzut cu posibilităţi de extindere şi modernizare, iar noi ne dorim ca, pe termen lung, să aducem aici cele mai avansate experienţe de shopping şi divertisment. Ştim ăa buzoienii îşi doresc noi branduri şi locaţii de petrecere a timpului liber, iar noi ne dorim ca, pe viitor, să dezvoltăm centrul, însă în acest moment ne aflăm încă într-o etapă de documentare”, precizează reprezentanţii NEPI Rockcastle.

Dezvoltatorul nu avansează termene de execuţie şi nici detalii despre proiect. Nu este greu însă de intuit cum vor decurge lucrările, astfel încât să nu fie nevoie de închiderea temporară a complexului Aurora.

City Park din Constanţa, mall din portofoliul NEPI Rockcastle, a trecut printr-un astfel de proiect în anul 2015. Complexul vechi a fost funcţional până la terminarea aripii noi iar într-o scurtă perioadă de timp s-au executat conexiunile dintre cele două construcţii.

Încă de la achiziţia centrului comercial din Buzău, fondul de investiţii sud-african NEPI a anunţat că va investi şase milioane de euro pentru reconfigurarea şi renovarea mall-ului Aurora din Buzău.

”Mall-ul din Buzău are o locaţie excelentă, într-o zonă de aproximativ 430.000 de locuitori la o distanţă de 45 de minute de mers cu maşina. Este cel mai mare centru de retail din oraş. Momentan, are o configuraţie slabă şi un mix de chiriaşi neperformant. NEPI intenţionează să reconfigureze şi să renoveze acest mall, inclusiv să construiască un cinematograf, investiţie ce se ridică la aproximativ 6 milioane euro”, preciza raportul NEPI publicat în 2014.