AUDIO Al doilea caz” Ciomu” ajunge în instanță, după 6 ani de „anchetă”. Buzoianul cu penisul amputat nu crede că va mai prinde sfârșitul procesului

Buzoianul rămas fără penis în urma unei erori medicale, a obținut o mică victorie după 6 ani de anchetă. Dosarul penal pentru vătămare corporală gravă a ajuns pe masa judecătorilor, după o instrumentare a dosarului maraton, care a durat șase ani. Primul termen de judecată este programat pe data de 9 februarie.

Șase ani de umilințe și dezamăginiri a trăit Costică Maroleanu, bărbatul lăsat fără penis de medicii din Spitalul Județen Buzău, după o operație ratată.
CLIC PE IMAGINE PENTRU DECLARATII AUDIO COSTICĂ MAROLEANU

Anchetele de la poliție și parchet au fost interminabile din cele mai diverse cauze, de la schimbarea anchetatorilor și pănă la pensionarea unor cadre care au instrumentat dosarul de malpraxis.

După o luptă epuizantă prin tot felul de comisii și chiar prin instanțele civile, victima nu crede că i se va mai face vreodată dreptate.” E greu de crezut că voi mai găsi vreodată o soluționare favorabilă cauzei mele. Eu deja am o hotărâre irevocabilă în civil , prin care se spune clar că am fost victima unui malprexis , însă e doar o rezoluție care nu obligă pe nimeni cu ninic și nici nu sancționează pe cei care m-au mutilat . Adica nimeni nu a auferit nici măcar o mustrare nemaivorbind de alte sancțiuni. Eu acum ce să mai cred , că se va face vreodată dreptate și că cei care au greșit vor fi pedepsiți?” a mai spus Costică Maroleanu.

Ajuns la vârsta 60 de ani, Costică Maroleanu se simte pus la zid de justiția strâmbă din România și spune că e aproape o minune că a supraviețuit anchetei interminabile, demarată în anul 2015, la scurt timp după amputarea medicală.” E puțin probabil ca voi supraviețui până la sfârșitul acestui proces. Nu știu dacă mai pot lupta până la capăt, mai ales că între timp starea mea de sănătate s-a deteriorat foarte mult” mai spune Maroleanu.

Bărbatul nenorocit pe viaţă de neglijența unor nedici din Buzău, a câştigat un prim proces în civil, judecătorii hotărând că mutilarea s-a produs în urma unui malpraxis.

Deși bărbatul a cerut prin intermediul avocaţilor despăgubiri record de 500 de mii de euro în cadrul procesului civil ,nici în ziua de astăzi nu a primit nici măcar un leu ca titlu de despăgubire pentru suferințele și umilințele îndurate.

Cazul Costică Maroleanu a şocat toată ţara fiind considerat cel.de-al.doilea caz Ciomu din România, soldat cu amputarea penisului după o operație nereușită.

În luna noiembrie a anului 2014 Costică Maroleanu, în vârstă pe atunci de 54 de ani, a mers la spitalul judeţean prezentînd simptomele unei insuficienţe renale.

Bărbatul a devenit victima unor manevre nereuşite în momentul montării unei sonde urinare.

Interventia ratată a personalului medical s-a concretizat prin iritarea şi ulterior umflarea organului genital, buzoianul suferind dureri şi chinuri groaznice.

Abia după multe zile de calvar bărbatul a fost văzut de un medic dar organul sexual era în cea mai mare parte, cangrenat.

La două luni distanţă de la internare, a ajuns la Spitalul Militar Central „Carol Davila” din Bucureşti unde specialiştii i-au amputat penisul astfel încât cangrena să nu se generalizeze în tot corpul.

Mail Online“, „Mirror” şi „Fox News” sunt câteva dintre marile publicaţii americane şi britanice care au relatat în ediţiile online păţania buzoianului Costică Maroleanu, pacientul rămas fără penis„Fost militar, dă în judecată spitalul unde a ajuns pentru o operaţie de rinichi şi s-a ales cu penisul amputat”, este titlul britanicilor de la Mirror, care scriu în deschiderea articolului: ”Costică Maroleanu, 55, spune că o asistentă a manevrat greşit o sondă, producând o infecţie”.

Un titlu asemănător deschide şi articolul din Mail Online, divizia electronică a publicaţiei britanice Daily Mail. ”Fost militar dă în judecată un spital din România unde a venit pentru o operaţie la rinichi dar a sfârşit prin a-i fi tăiat penisul”, scriu ziariştii de la Daily Mail, care le explică cititorilor că pacientul cere daune morale, pentru malpraxis, în valoare de 362.450 de lire sterline.

Subiectul a mai prezentat interes pentru jurnaliştii de la inquisitr.com, care scriu că ”un bărbat dă spitalul în judecată după ce o operaţie de rinichi se transformă în amputare de penis”.

Şi americanii de la Fox News scriu în ediţia electronică despre buzoianul Costică Maroleanu, într-un articol intitulat ”Penisul unui fost militar, amputat după o operaţie de rinichi eşuată”.